Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Medence mítoszok, avagy az 5 leggyakoribb medencés tévhit

Medence mítoszok, avagy az 5 leggyakoribb medencés tévhit

Milyen medencés mítoszok terjedtek el az elmúlt években? Elhoztuk az 5 leggyakoribb tévhitet!
Mi történik a szervezetünkkel, ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű vizet?

Mi történik a szervezetünkkel, ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű vizet?

Egy felnőtt számára a napi folyadékbevitel mennyisége minimum 2 liter. A nagy nyári hőségben még nagyobb figyelmet kell fektetnünk a megfelelő hidratálásra.

A kényeztetés mindenkinek jár

A kényeztetés mindenkinek jár

Ahogy napról napra egyre feljebb kúsznak a fokok a hőmérőn, úgy jön meg egyre jobban a kedvünk is ahhoz, hogy minél több időt töltsünk a szabadban és egyre több aktív kikapcsolódásban legyen részünk, akár egyedül, akár a családunk vagy a barátaink társaságában.

Ilyenkor megkezdődik az udvar rendbetétele, majd még a forró nyári napok előtt felállításra kerülnek a medencék, kitisztításra a beépített medencék és ezután kezdetét veszi a nyári pancsolószezon. Hiszen egy nehéz nap után kinek ne esne jól egyet lazítani a medencében, akár egyedül, akár egy kisebb társasággal, nem igaz?

Vízlágyítás a fogászati rendelőkben

Vízlágyítás a fogászati rendelőkben

Fő a higiénia és az esztétika. Ez a kijelentés nem csak fogainkra értendő, de a fogorvosi rendelőkre is. Ugyanis csakúgy, mint a háztartásokban, a fogászati rendelőkben is kifejezetten fontos a megfelelő víz használata. Az eszközök folyamatos tisztítása és a kezelések alkalmán használt gépek szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora keménységű vizet használ az adott fogorvosi rendelő. Cikkünket tovább olvasva megtudhatja milyen káros mellékhatásokkal jár a kemény víz használata egy fogászati praxis esetében.

Folyadékfogyasztás a hideg, téli hónapokban

Folyadékfogyasztás a hideg, téli hónapokban

A víz testünk fő alkotóeleme. Legfőbb szerveink megfelelő működéséhez elengedhetetlen a rendszeres, elegendő mennyiségű folyadékbevitel. A nyári nagy hőségben szervezetünk folyamatosan figyelmeztető jeleket küld a kiszáradás elkerülése ellen. Télen ezek az ingerek azonban kissé megcsappannak. Pedig a hideg, fogvacogtató hónapok során is párologtat hőt magából testünk, ami folyamatos folyadékveszteséget jelent.

Igaz nem annyira látványos a téli folyadékvesztés, mint a nyári kánikulában jelentkező izzadás során, de ennek ellenére a hidegben is jelentősen megcsappanhat testünk víztartaléka. A hideg hónapokban naponta körülbelül 250-350 ml folyadékot lélegzünk ki a környezetünk alacsony páratartalma miatt. Mivel ilyenkor a belélegzett száraz levegő helyett testünkből magasabb víztartalommal dúsított lehelet távozik. Így kompenzálva a légkör ilyenkor szokásos alacsony páratartalmát.

Március 22. - a Víz Világnapja

Március 22. - a Víz Világnapja

Tudtad? Ma van a Víz Világnapja. Az ENSZ által március 22-ére datált jeles világnapot 1992 óta ünneplik világszerte. Célja az, hogy felhívja a figyelmet a tiszta víz fontosságára és Földünk víztartalékainak veszélyeztetettségére.

A worldwaterday szervezet a Víz Világnapja alkalmából minden évben elindít egy kampányt, mely valamilyen kreatív módon felhívja az emberek figyelmét a víz fontosságára. Az idei évben a kampány az emberek vízről alkotott véleményét mutatja be.
Mit okozhat a vízhiány és miért nem jó más folyadékkal azt pótolni?

Mit okozhat a vízhiány és miért nem jó más folyadékkal azt pótolni?

A betegségek hátterében legtöbbször a vízhiány áll. A krónikus betegségeket mindig dehidratáció kíséri, sőt sok esetben ez váltja ki magát a betegséget. Mivel az emberi test 75%-ban vízből áll, ezért a szabályos működés érdekében nem árt azt folyamatosan pótolni. Vízre van szükségünk a tápanyagok és az anyagcsere-melléktermékek szállításhoz, ahogy az összes többi tevékenységhez is, amely a szervezetben zajlik.
A vas káros jelenléte

A vas káros jelenléte

Minden természetben előforduló víz tartalmaz valamennyi talajból oldott ásványi anyagot. Magyarország kútvizeinek leggyakrabban a vas és a mangán a fő alkotóeleme. Szerencsére hazánkban a vezetékes víz a vízművektől már ezektől az anyagoktól megtisztítottan kerül háztartásainkba. Mégis sok otthonban kimutatható a megengedettnél magasabb vaskoncentráció.
Mennyi vizet fogyassz naponta?

Mennyi vizet fogyassz naponta?

Nem lehet elégszer kiemelni, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás. Most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen életszakaszokban kinek mennyi vizet szükséges meginnia egészsége megőrzése érdekében. Mostani cikkünkben próbáltuk összegyűjteni a napi szükséges folyadékmennyiségeket életkorra és élethelyzetre lebontva.
Meglepő tények a vízről

Meglepő tények a vízről

Egészen eddig úgy gondoltad, hogy már tényleg mindent tudsz a vízről? Mi most felülírjuk ezt a feltételezésedet! Cikkünkben számos olyan meglepő tényt tárunk eléd, amelyről talán még sosem hallottál.