Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízlágyítás a fogászati rendelőkben

Vízlágyítás a fogászati rendelőkben

Fő a higiénia és az esztétika. Ez a kijelentés nem csak fogainkra értendő, de a fogorvosi rendelőkre is. Ugyanis csakúgy, mint a háztartásokban, a fogászati rendelőkben is kifejezetten fontos a megfelelő víz használata. Az eszközök folyamatos tisztítása és a kezelések alkalmán használt gépek szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora keménységű vizet használ az adott fogorvosi rendelő. Cikkünket tovább olvasva megtudhatja milyen káros mellékhatásokkal jár a kemény víz használata egy fogászati praxis esetében.

Milyen következményekkel jár a kemény víz használata?

A fogorvosi rendelőket állandóan tisztán kell tartani és minden beteg után elengedhetetlen megtisztítani a használt felszereléseket. Ha ezekhez a műveletekhez folyamatosan kemény vizet használnak, az ront a berendezések és műszerek kinézetén. A kemény víz hatására ugyanis ezek az eszközök állandóan foltosak, vízkövesek lesznek.

Mivel a tisztító- és fertőtlenítőszerek nem tudnak megfelelően oldódni a kemény vízben, így a hátra maradt anyagok kiválnak az eszközök és berendezések külsejére. Ezek eleinte csak az esztétikai megjelenést rontó kisebb-nagyobb foltokként jelentkeznek, majd egy idő után szép lassan kialakul belőlük a makacs, eltűntethetetlen vízkő.

Egy másik, súlyosabb következménye lehet a kemény víz használatának, hogy a vizet igénylő fogászati eszközök belsejében rakódik le a vízkőréteg, ami hamar használhatatlanná teszi ezeket az aprócska átmérőjű eszközöket. Minden fogorvos rémálma, hogy éppen egy kezelés közben álljon le az eszköz és a beteg félkész foggal, netán még fájdalommal is várja a javítást.

Ha Ön is szeretné elkerülni ezeket a kellemetlenségeket fogászati rendelőjében, akkor érdemes vízlágyítót alkalmaznia. A lágyabb víznek köszönhetően ugyanis nem lesz többé gondja az eszközök eltömődésével és ragyogó tisztaságával sem.

Milyen vízlágyító ajánlott a fogászati rendelőkbe?

A vízlágyító berendezések teljesítményük szerint lehetnek szakaszosak és folyamatosak. Mivel a fogászati rendelőkben csak a rendelési idő alatt van szükség a vízlágyításra, így ezekre a helyekre elegendő a szakaszos berendezés beszerelése. Ezeket a vízlágyítókat olyan helyekre javasoljuk, ahol nincs szükség 24 órán keresztül folyamatos vízlágyításra, vagyis ahol elegendő csupán a nap egyik felében tisztítani a kemény vizet.

Vízlágyító berendezéseinket IDE kattintva tekintheti meg.