Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aquasoft ELBA 30 vízlágyító berendezés félautomata szűrővel, tartozékokkal

269.000 Ft (211.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 31.

Aquasoft ELBA 30 vízlágyító berendezés félautomata szűrővel, tartozékokkal.

Csak személyes átvételre!

269.000 Ft (211.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Vízlágyító berendezés 5-6 fős családnak

Megbízható háztartási vízlágyító berendezés.
Masszív erős kivitelű kabinet.
Idő- és mennyiségvezérelt, csak akkor regenerál ha valóban szükséges.

Intelligens kommunikációs vezérlőfejjel és gyantaágy fertőtlenítő egységgel kerül összeszerelésre.
A beépített sórács biztosítja a homogén sólét és a takarékos só felhasználást.

Ellenáramú regenerálásának köszönhetően az egyik legtakarékosabb vízlágyító a piacon.

Regenerálás alatt is van vízszolgáltatás. A vízlágyító vezérlése a legjobb minőségű csaptelepekhez hasonlóan kerámiatárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló, így nincs szükség az éves karbantartásra.

Alaptartozék egy kombinált keménységbeállító és by-pass szelep.

A csomag a következőket tartalmazza :
- ELBA 30 vízlágyító berendezés
- Flexibilis csőpár
- RBM 1" félautomata vízszűrő
- Ikerszifon /csatornához/
- 25 kg sótabletta

Gyanta liter: 30 l
Térfogatáram: 2,5-3,5 m3/h

Méretek : 1080 x 320 x 500 mm
(Magasság x Mélység x Szélesség)

A vízlágyítás a vízkő elleni védelem leghatásosabb módja, amikor kivonjuk a vízből a lerakódni képes „kemény” sókat, és kicseréljük „lágy” sókká, amelyek nem rakódnak le. Ez az un. ioncserés eljárás, a vízlágyító berendezések működésének alapja. A kemény víz átáramlik egy nyomásálló műanyag oszlopba töltött kation cserélő gyantán. A gyanta azonnal kivonja a kalcium és magnézium ionokat a vízből és kicseréli azokat nátrium ionokra. A gyanta egy bizonyos mennyiségű víz átfolyása után elveszti lágyítókapacitását, ilyenkor a vízlágyító az automata vezérlőfejének segítségével a lemerült gyantát egyszerű konyhasó oldattal regenerálja. Regenerálás folyamán a készülék tiszta vízzel többször is átmossa a gyantát, hogy a fogyasztásra kerülő víz véletlenül se legyen sós ízű. A vízlágyítókat formatervezett, tetszetős kivitelben lehet megvásárolni és a készülékek már a beépített sótartályt is tartalmazzák. A kimerült ioncserélő gyantaágy regenerálását a beépített vízóra automatikusan vezérli, a berendezés így nem igényel felügyeletet, annyi csak a dolgunk, hogy a regeneráláshoz szükséges sótablettákat időnként (1-2 havonta ) pótoljuk a sólétartályban.

A vízlágyító berendezés előnyei:

- Meggátolja a csúnya vízkőlerakódást, a háztartási gépeket megóvja az idő előtti tönkremeneteltől

- Kevesebb mosóporral és különféle vízlágyító adalékok nélküli lágy vízben történő mosásnál a ruhák tisztábbak lesznek, megőrzik természetes puhaságukat, színűket

- A lágy víz csempén, berendezési tárgyakon foltmentesen szárad, megkönnyíti a takarítást

- Fürdéskor a lágy víz nem szárítja a bőrt, a hajat lágyabbá, rugalmasabbá, a bőrt selymesebbé és egészségesebbé varázsolja

- A kávé és tea íze is kellemesebb, mivel a lágy víz jobban kioldja az olajos aromaanyagokat

Lágy víz használatával az épületgépészeti berendezéseket, háztartási gépeket megóvjuk az idõ elõtti tönkremeneteltõl. Elkerüljük az energiapazarlást és egyidejűleg a felhasználó számára is a lehetõ legmagasabb kényelmet nyújtjuk, például azzal, hogy a lágy víz csempén, berendezési tárgyakon stb. foltmentesen szárad, tehát jóval kevesebb házimunka (vízkőmentesítés, csap- és csempetisztítás) vár a háziasszonyokra! Mosásnál, mosogatásnál a tisztítószer akár 40%-át is megtakaríthatjuk, nem kell vízlágyító adalékokat használnunk, tehát jelentős megtakarítást eredményez. Ennek ellenére a mosott ruhák lágyabbak és mégis tisztábbak lesznek, ráadásul jóval tovább megőrzik színüket. A konyhában az evőeszközökről, poharakról nyom nélkül száradnak fel a vízcseppek, a csempék, csaptelepek foltmentesek, fényesek lesznek. Fontos szempont, hogy a lágy vízzel készített ételek sokkal finomabbak, a tea és a kávé zamatosabb, mert jobban kioldja az olajos aromaanyagokat. Tisztálkodás során is érezzük a lágy víz jótékony hatását. Tusolás és fürdés után a bőrünk bársonyos lesz (szinte nincs is szükség testápolóra ) a hajunk pedig lágyabb és rugalmasabb. Még az érzékeny bőrűeknél sem jelentkezik többé a fürdés után szokásos kellemetlen viszkető érzés.

Elegáns kabinetes vízlágyító berendezés, praktikus sótabletta töltő nyílással, gyorscsatlakozóval. RX típusú vezérlőfejjel, digitális színes kijelzővel, könnyedén áttekinthető menürendszerrel.A regenerálás tetszőleges időpontra beállítható, amikor nagy valószínűség szerint nincsen vízfelhasználás. Regenerálás időtartama kb. 1 óra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!