Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Óvintézkedések, amelyekkel a kerti csap elfagyását megakadályozhatjuk

Óvintézkedések, amelyekkel a kerti csap elfagyását megakadályozhatjuk

Kertes házaknál gyakran találkozhatunk kültéri csapokkal, amik nyáron az öntözést, locsolást nagyban megkönnyíthetik, azonban a kemény fagyok közeledtével a felhasználóknak kötelességük elvégezni a vízvezetékrendszer víztelenítését, téliesítését, ami a kerti csapokat is érinti.

Az első fagyok beállta előtt minden esetben szükséges elvégezni a kerti csap víztelenítését a földalatti téli elzáró segítségével. Vonatkozik ez az eljárás a ház külső falán levő csapra, csapokra is. Valamint ajánlott a csapra szerelt tömlőt (locsoló vezetékeket) lecsatlakoztatni a csapról, ezzel is elkerülve, hogy a tömlőben lévő víz elfagyjon.

Milyen folyamatot kell végig követnünk, ha fagytalanítani szeretnénk a csapot?

A víztelenítés során a fagycsapot először is el kell zárni. Az elzárásnál fontos meggyőződni arról, hogy a csapot teljesen elzártuk-e. Amennyiben nincs megfelelően elzárva, a víztelenítő nyíláson keresztül szivároghat a víz. Ennek sikerességét hogyan lehet ellenőrizni? Amennyiben nem folyik sehol sem a víz a vízmérő számlapján lévő számok vagy a csillagkerék mozdulatlanul állnak. Amennyiben mozognak, szivárgás állhat a háttérben. A csap elzárását követően ki kell nyitni a kifolyó szelepet, hogy a víz helyére levegő kerüljön. Ennél a folyamatnál egy jellegzetes hangot hallhatunk, amennyiben nem lehet hallani a hangot, valószínű, hogy meghibásodott a csap. Ebben az esetben érdemes segítséget kérni egy szakembertől.

 

Forrás: https://dpmv.hu/tajekoztatok/teliesites