Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vízkőmentesítő készülék AQUA 3000

412.750 Ft (325.000 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. július 26.
Vízkőmentesítő készülék AQUA 3000
412.750 Ft (325.000 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Max átfolyási teljesítmény : 200 liter / perc
Max cső hatótávolság : 900 méter
Max cső csatlakozási méret : 3"

A svéd gyártmányú AQUA 3000 elektromos készülék egy környezetbarát - vegyszer és sómentes - elektrosztatikus és nagyfrekvenciás elven működõ - vízkezelõ készülék, amely a vízben lévõ mészkõkristályokat átalakítja úgy, hogy azok elveszítik a csõ falára való lerakódó képességüket és így a mészkõ a lerakódás helyett, akadálytalanul a kifolyó vízzel távozik. Az elektromos kezelés a víz keménységét nem változtatja meg. A víz kezelés után is megtartja eredeti ízét, illatát, színét. A vízben lévõ hasznos ásványi anyagok változatlanok maradnak. Az AQUA 3000 készüléket közvetlenül a vízmérõ óránál célszerű beszerelni, mert így az az egész csõrendszert, az összes berendezési tárgyat védi a vízkõlerakódástól. A szerelés egyszerű, gyors, különösebb szakértelmet nem igényel. A szerelés a vízvezeték megbontása nélkül, annak külsõ felületére történik. A szereléshez kb. 30 cm szabad csõhosszúság szükséges. A csõ anyaga lehet fém vagy műanyag, helyzete lehet vízszintes vagy függõleges. A készülék mozgó alkatrészt nem tartalmaz, felügyeletet és karbantartást nem igényel. A szereléshez szükséges minden kellék a szállított egységcsomagban rendelkezésre áll. Ha a rendszerben üzemel egy centrifugál szivattyú vagy más egyéb olyan készülék ami növeli a víz nyomását, akkor az AQUA készüléket mindig ezen berendezések után, a víz folyásának irányába kell beépíteni,. Mindenféle centrifugál szivattyú, a víz nyomását növelõ berendezés, az AQUA készülékkel elért hatást közömbösíti.

Az AQUA 3000 készülék a keletkezõ minimális szénsav hatására, 8 - 12 hónapos üzemidő alatt fokozatosan feloldja a már lerakódott vízkövet is. A szénsav termelődés annyira minimális, hogy azt a víz ízén egyáltalán nem lehet megérezni. A lerakódásoknál gyakran sérült tömítéseket ki kell cserélni, a csöpögõ vízcsapokat, WC tartályokat meg kell javítani. A beszerelés utáni kezdeti idõszakban a csapvégeken lévõ szűrõket a leváló vízkõ eltömítheti, azokat szükség esetén folyó vízzel ki kell mosni. Az AQUA 3000 készülék 25 nK° német vízkeménységi fokra van biztonsággal méretezve, nagyobb vízkeménység esetén a hatásfok fokozatosan csökken, kb. 5 % / megnövekedett nK°.

Az AQUA készülék, ha nincs kihasználva a max. átfolyó vízmennyisége 25 - 30 nK° keménységű vizet is eredményesen kezel. Alkalmazható az összes hõmérsékleti tartományban, ahol a víz még folyékony állapotban van. Használható termálvizek vízkõmentesítésére is. Az AQUA készülékek működésének értékelésénél fontolja meg a következõket : nincs olyan technológia, amely a kemény víznél fennálló mészproblémát, vegyszer adagolás nélkül, 100 % -ig képes megoldani. Teljes egészében ezért a lerakódást megakadályozni nem lehetséges, a mikroszkopikus sók csempén és egyéb helyeken meszes foltokat okozhatnak, de azok már nem tudnak, - mint kezelés elõtt - olyan könnyen és erõsen letapadni, így ruhával letörölve könnyedén eltávolíthatók. Az AQUA készülék az által, hogy megakadályozza a vízkõ lerakódását jelentõs energia és üzemelési költség megtakarítást eredményez. Lényeges javulás a csõrendszer karbantartása során is tapasztalható. Az AQUA 3000 készülékkel kezelt víz megjavult tulajdonságait 72 óráig tartja meg, azt követõen a víz fokozatosan elveszíti a kezelés hatását, hosszantartó tárolásra ezért nem alkalmas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!